čtvrtek 2. srpna 2012

death is a gift

(weheartit.com)
Nikdy jsem nechtěla být nesmrtelná.
Chtěla jsem umět létat, mluvit se zvířaty, ovládat oheň, telepatii, číst myšlenky, ... Ale nikdy být nesmrtelná.
Ještě víc mě v tom utvrdil film Klub rváčů (imdb). Konkrétně Marlina filosofie života - viz obrázek výše.
Asi jsem ještě hodně mladá na přemýšlení o smrti, jenže nikdo mi nezaručí, že se dožiju vysokého věku. Samozřejmě nechci pokoušet žádné vyšší síly, ale je to tak. A je to tak dobře.
Život je moc krátký na to, abychom si ho ztěžovali špatnými náladami a hádkami. Ale je dost dlouhý na to, abychom mohli mít nějaký životní cíl. Nějaké sny. Abychom mohli něco dokázat.
Co kdyby byla průměrná délka života poloviční, jako je teď? Změnili byste svůj dosavadní způsob života? Litovali byste něčeho?
Já ne. Asi bych se snažila žít svůj život ještě víc naplno a nezanedbávat některé z mých blízkých, ale jinak bych nic neměnila. Každý z nás má nějakou rodinnou tragédii, vztahovou tragédie nebo úplně jinou tragédii. Někdo horší, někdo lepší. Ale kdyby se náš život točil jenom okolo toho, čeho bychom tím dosáhli? Ach ano, ničeho. Možná to je bláznovství, ale můj životní cíl je zanechat po sobě nějakou stopu na tomhle světě. Nechci si na smrtelné posteli uvědomit, že jsem vlastně nežila, ale jenom existovala. Že jsem vyčerpala svůj časový limit a tím to pro mě končí. Finito.
A taky nikdy ničeho nelituju. Ano, zpětně si třeba říkám, že jsem některé věci mohla vyřešit úplně jinak, ale nelituju, že to tak nebylo. Nestydím se za nic, co jsem udělala, ikdyž ne vším se třeba chlubím. V tom momentě jsem to tak udělat chtěla a bylo to pro mě jediné rozumné řešení. Tak proč litovat. Díky všem rozhodnutím, které jsem udělala, ať už velkým či menším, jsem teď takový člověk, jaký jsem.
Minulost zůstává minulostí, nemůžeme jí změnit. Ztratíme spoustu času, když se tím budeme pořád zabývat. Žijeme tady a teď, tak ať to za něco stojí!

ENGLISH (as usual, I tried my best not to make lots of mistakes):
I never wanted to be immortal.
I wanted to fly, talk to animals, control fire, telepathy, read others minds, ... But never immortality.
A movie Fight club (imdb) made my opinion even stronger. Specifically Marla's philosophy of life - look at the picture above.
I'm probably too young for thinking about death, but no one will gaurantee that I'll live to old age. Of course, I don't wanna tease the universe, but that's how it is. And it's right.
Life's to short for bad moods and everlasting fights. Anyways, it's long enough fo us to have some life goal. Some dreams to accomplish something.
What if average life span was half as long as it is now? Would you live your life differently? Would you regret something?
I wouldn't. I guess, I'd try to live my live at its fullest and not to neglect some of my friends or family members. Other than that, I woulnd't change anything. Each one of us has his own family tragedy, relationship tragedy or some totally different tragedy. Some is greater, some smaller. But what would we achieve by concentrating on that? Oh yes, absolutely nothing. Maybe it's a bit foolish, but my life goal is to leave something in this world, some evidence of me living here, which will last even after my death. I don't want to realise I was just existing while I'll be dying. That I used up all my time in this place and that's it. Finito.
And I never regret anything I've done. Sure, sometimes on the rebound I think I may have solved some problems a little bit differently, but I don't regret I didn't. I'm not ashamed of what I did, even if I may not be completely proud of some of my previous actions. Back than, at that exact moment, I wanted to do it that way, it was the only good solution for me. So why regret? Thanks to all of my decisions which I made, whetever they were big or small, I am who I am now.
The past stays in the past, we can't change it. If we will think of it over and over, we will only lose a lot of time. We live here and now, so let's make it count!

2 komentáře:

  1. Pokiaľ chceš u mňa prebieha giveaway o nahrdelníky :) Budem rada ked sa zapojíš :) http://fashion-paradis.blogspot.sk/2013/04/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  2. ja som tiez nikdy nechcela byt nesmrtelna, co sa ma stat stane sa :(

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za všechny komentáře! :) (Thank you for your feedback! :) )